Grochówka

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

20 gramów

2 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch namoczyćna noc.

Krok 2

Kość od schabu zalać 2 litrami wody. Zagotować i odszumować. Dodać marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę i osączony groch oraz przyprawy i dwie kostki bulion na wędzonym boczku. Chwilę gotować razem.

Krok 3

Kiełbasę pokrojoną w kostkę przesmażyć na oleju. Dodać do niej cebulę i czosnek pokrojone w kostki i przesmażyć. Potem dodać do zupy. Gotować aż groch będzie prawie miękki.

Krok 4

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować aż wszystko będzie miękkie.

Ewa Żuraw

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej