
Składniki
5 sztuk
1 łyżka
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
400 gramów
20 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch namoczyćna noc.
Krok 2
Kość od schabu zalać 2 litrami wody. Zagotować i odszumować. Dodać marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę i osączony groch oraz przyprawy i dwie kostki bulion na wędzonym boczku. Chwilę gotować razem.
Krok 3
Kiełbasę pokrojoną w kostkę przesmażyć na oleju. Dodać do niej cebulę i czosnek pokrojone w kostki i przesmażyć. Potem dodać do zupy. Gotować aż groch będzie prawie miękki.
Krok 4
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować aż wszystko będzie miękkie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej