Grochówka

Autor: dawidw

ratingratingratingratingrating

248

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

3 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyć groch przez całą noc. Następnego dnia groch ugotować. Boczek gotować z pokrojonymi w kostkę warzywami aż zaczną mięknąć. Dodać sól i pieprz według uznania. Ponadto do wywaru wrzucić 1 lub 2 rosołki warzywne. Po ugotowaniu wyjąć boczek, pokroić w kostkę lub plastry i ponownie wrzucić do wywaru. Ugotowany groch połączyć z wywarem warzywnym i gotować przez 3 do 5 minut. Dodać majeranek. Podczas gotowania przyrządzić zasmażkę. Na patelni zarumienić mąkę pszenną. Dodać masło i połączyć z zupą. Gotować dwie minuty ciągle mieszając. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej