Składniki
1 sztuka
null
3 sztuki
1 sztuka
null
null
50 gramów
1 pęczek
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch opłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj go w tej samej wodzie.
Krok 2
Warzywa, oprócz cebuli obierz i pokrój w kostkę, ugotuj razem z przyprawami w osobnym garnku.
Krok 3
Gdy groch i warzywa będą już miękkie, przetrzyj składniki przez sito i wymieszaj.
Krok 4
Cebulkę posiekaj i przesmaż razem z pociętym w paski boczkiem, dodaj do zupy i dopraw do smaku. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej