Swojska grochówka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska grochówka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 sztuki

1 sztuka

null

null

50 gramów

1 pęczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj go w tej samej wodzie.

Krok 2

Warzywa, oprócz cebuli obierz i pokrój w kostkę, ugotuj razem z przyprawami w osobnym garnku.

Krok 3

Gdy groch i warzywa będą już miękkie, przetrzyj składniki przez sito i wymieszaj.

Krok 4

Cebulkę posiekaj i przesmaż razem z pociętym w paski boczkiem, dodaj do zupy i dopraw do smaku. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej