Swojska grochówka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska grochówka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 sztuki

1 sztuka

null

null

50 gramów

1 pęczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj go w tej samej wodzie.

Krok 2

Warzywa, oprócz cebuli obierz i pokrój w kostkę, ugotuj razem z przyprawami w osobnym garnku.

Krok 3

Gdy groch i warzywa będą już miękkie, przetrzyj składniki przez sito i wymieszaj.

Krok 4

Cebulkę posiekaj i przesmaż razem z pociętym w paski boczkiem, dodaj do zupy i dopraw do smaku. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej