Swojska grochówka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska grochówka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 sztuki

1 sztuka

null

null

50 gramów

1 pęczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj go w tej samej wodzie.

Krok 2

Warzywa, oprócz cebuli obierz i pokrój w kostkę, ugotuj razem z przyprawami w osobnym garnku.

Krok 3

Gdy groch i warzywa będą już miękkie, przetrzyj składniki przez sito i wymieszaj.

Krok 4

Cebulkę posiekaj i przesmaż razem z pociętym w paski boczkiem, dodaj do zupy i dopraw do smaku. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej