Barszcz z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
613 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

4 ziarna

0.5 pęczka

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.

Barszcz z fasolką - Krok 1

Krok 2

Fasolkę odcedź i wlej ją do zupy. Ponownie wszystko zagotuj.

Barszcz z fasolką - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz z fasolką - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem dodaj do zupy śmietanę. Barszcz udekoruj świeżo posiekanym koperkiem.

Barszcz z fasolką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Anna Kowalczyk

    Anna Kowalczyk , 07.11.2020

    Mmm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z fasolkąBarszcz z fasolką

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.