Barszcz z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

612 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

4 ziarna

0.5 pęczka

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.

Barszcz z fasolką - Krok 1

Krok 2

Fasolkę odcedź i wlej ją do zupy. Ponownie wszystko zagotuj.

Barszcz z fasolką - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz z fasolką - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem dodaj do zupy śmietanę. Barszcz udekoruj świeżo posiekanym koperkiem.

Barszcz z fasolką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Anna Kowalczyk

    Anna Kowalczyk , 07.11.2020

    Mmm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z fasolkąBarszcz z fasolką

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.