
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
4 ziarna
0.5 pęczka
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.

Krok 2
Fasolkę odcedź i wlej ją do zupy. Ponownie wszystko zagotuj.

Krok 3
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przed podaniem dodaj do zupy śmietanę. Barszcz udekoruj świeżo posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej