
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
4 ziarna
0.5 pęczka
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.

Krok 2
Fasolkę odcedź i wlej ją do zupy. Ponownie wszystko zagotuj.

Krok 3
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przed podaniem dodaj do zupy śmietanę. Barszcz udekoruj świeżo posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej