Barszcz z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
613 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

4 ziarna

0.5 pęczka

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.

Barszcz z fasolką - Krok 1

Krok 2

Fasolkę odcedź i wlej ją do zupy. Ponownie wszystko zagotuj.

Barszcz z fasolką - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz z fasolką - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem dodaj do zupy śmietanę. Barszcz udekoruj świeżo posiekanym koperkiem.

Barszcz z fasolką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Anna Kowalczyk

    Anna Kowalczyk , 07.11.2020

    Mmm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z fasolkąBarszcz z fasolką

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.