Barszcz z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
613 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

4 ziarna

0.5 pęczka

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.

Barszcz z fasolką - Krok 1

Krok 2

Fasolkę odcedź i wlej ją do zupy. Ponownie wszystko zagotuj.

Barszcz z fasolką - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz z fasolką - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem dodaj do zupy śmietanę. Barszcz udekoruj świeżo posiekanym koperkiem.

Barszcz z fasolką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Anna Kowalczyk

    Anna Kowalczyk , 07.11.2020

    Mmm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z fasolkąBarszcz z fasolką

Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu. Następnie wlej 800 ml wody, dodaj włoszczyznę startą na tarce i przyprawy. Całość gotuj, aż warzywa zmiękną.