Pomidory w kremowej zupie

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj przy użyciu blendera.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku.

Krok 3

Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

Krok 4

Do gorącego rosołu dodaj pomidory. Gotuj kilka minut i po tym czasie wlej śmietanę z serkiem topionym.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej