
Składniki
100 gramów
null
4 sztuki
null
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
8 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo tostowe zarumień w opiekaczu. Następnie każdą kromkę podziel na 4 równe części. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w talarki.
Krok 2
Zdejmij skórę z kurczaka i pokrój na plastry. Boczek pokrój na plastry i przyrumień na patelni.
Krok 3
Ułóż „wieżę” ze składników: chleb posmarowany majonezem, kawałek kurczaka, talarek jajka, plasterek boczku, liść sałaty i znów pieczywo. Całość przebij szpikulcem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej