Wieżowce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieżowce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

4 sztuki

null

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

8 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo tostowe zarumień w opiekaczu. Następnie każdą kromkę podziel na 4 równe części. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w talarki.

Krok 2

Zdejmij skórę z kurczaka i pokrój na plastry. Boczek pokrój na plastry i przyrumień na patelni.

Krok 3

Ułóż „wieżę” ze składników: chleb posmarowany majonezem, kawałek kurczaka, talarek jajka, plasterek boczku, liść sałaty i znów pieczywo. Całość przebij szpikulcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schab w kremowym sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej