Wieżowce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieżowce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

4 sztuki

null

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

8 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo tostowe zarumień w opiekaczu. Następnie każdą kromkę podziel na 4 równe części. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w talarki.

Krok 2

Zdejmij skórę z kurczaka i pokrój na plastry. Boczek pokrój na plastry i przyrumień na patelni.

Krok 3

Ułóż „wieżę” ze składników: chleb posmarowany majonezem, kawałek kurczaka, talarek jajka, plasterek boczku, liść sałaty i znów pieczywo. Całość przebij szpikulcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej