Sałatka z serem, marchewką i winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem, marchewką i winogronami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżeczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz, osącz. Winogrona umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Marchewkę oczyść, zestrugaj paski obieraczką do warzyw.

Krok 2

W kubeczku wymieszaj olej, 2 łyżki wody, ocet balsamiczny o sos w proszku, wymieszaj, odstaw na kilka minut.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty przekładając ją płatkami sera, listkami natki i paskami marchewki. Posyp winogronami. Całość skrop sosem albo podaj go oddzielnie żeby każdy mógł sam sobie dodać tyle ile ma ochotę.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej