Sałatka z serem, marchewką i winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem, marchewką i winogronami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżeczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz, osącz. Winogrona umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Marchewkę oczyść, zestrugaj paski obieraczką do warzyw.

Krok 2

W kubeczku wymieszaj olej, 2 łyżki wody, ocet balsamiczny o sos w proszku, wymieszaj, odstaw na kilka minut.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty przekładając ją płatkami sera, listkami natki i paskami marchewki. Posyp winogronami. Całość skrop sosem albo podaj go oddzielnie żeby każdy mógł sam sobie dodać tyle ile ma ochotę.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka tabbouleh
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej