Sałatka z serem, marchewką i winogronami
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
6 łyżeczek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 sztuk
1 szklanka
2 sztuki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłucz, osącz. Winogrona umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Marchewkę oczyść, zestrugaj paski obieraczką do warzyw.
Krok 2
W kubeczku wymieszaj olej, 2 łyżki wody, ocet balsamiczny o sos w proszku, wymieszaj, odstaw na kilka minut.
Krok 3
Na talerzach ułóż porcje sałaty przekładając ją płatkami sera, listkami natki i paskami marchewki. Posyp winogronami. Całość skrop sosem albo podaj go oddzielnie żeby każdy mógł sam sobie dodać tyle ile ma ochotę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej