Sałatka z serem, marchewką i winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem, marchewką i winogronami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 szklanki

20 sztuk

6 łyżeczek

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz, osącz. Winogrona umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Marchewkę oczyść, zestrugaj paski obieraczką do warzyw.

Krok 2

W kubeczku wymieszaj olej, 2 łyżki wody, ocet balsamiczny o sos w proszku, wymieszaj, odstaw na kilka minut.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty przekładając ją płatkami sera, listkami natki i paskami marchewki. Posyp winogronami. Całość skrop sosem albo podaj go oddzielnie żeby każdy mógł sam sobie dodać tyle ile ma ochotę.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem, marchewką i winogronami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej