Sałatka z selera na zimę do słoika - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.

Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj imbir, oliwę, mleko, cukier, liść laurowy.

Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - Krok 2

Krok 3

Zalej sosem ziemniaki i seler. Przełóż do słoika i podawaj.

Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka do słoika z ziemniakami i seleremSałatka do słoika z ziemniakami i selerem

Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.