Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.

Krok 2
W misce wymieszaj imbir, oliwę, mleko, cukier, liść laurowy.

Krok 3
Zalej sosem ziemniaki i seler. Przełóż do słoika i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem
Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.