Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.

Krok 2
W misce wymieszaj imbir, oliwę, mleko, cukier, liść laurowy.

Krok 3
Zalej sosem ziemniaki i seler. Przełóż do słoika i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem
Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.