Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.

Krok 2
W misce wymieszaj imbir, oliwę, mleko, cukier, liść laurowy.

Krok 3
Zalej sosem ziemniaki i seler. Przełóż do słoika i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka do słoika z ziemniakami i selerem
Ugotuj ziemniaki i seler w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokrój na kawałki warzywa, dołóż pokrojone jabłko.