Surówka z kapusty pekinśkiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekinśkiej

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroić w cienkie paski.

Krok 2

Dodać łyżkę majonezu, sos sałatkowy i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekinśkiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej