Surówka z ogórka, cukinii i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z ogórka, cukinii i papryki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj i bez obierania pokrój w zapałkę. Cukinię umyj, obetnij końce i bez obierania pokrój w zapałkę. Paprykę pozbaw gniazda nasiennego, umyj i pokrój w zapałkę. Warzywa wrzuć do salaterki i wymieszaj.

Krok 2

Jogurt naturalny wymieszaj dokładnie z majonezem oraz z sosem sałatkowym czosnkowym.

Krok 3

Gotowym sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej