
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.
Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.
Krok 5
Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej