Surówka z papryki i śliwek węgierek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.

Krok 5

Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej