
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.
Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.
Krok 5
Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej