Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.
Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.
Krok 5
Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
39 osób ogląda przepis: 
Gołąbki z pieczarkami
45 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej