
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.
Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.
Krok 5
Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej