Surówka z papryki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.

Krok 5

Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej