
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.
Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.
Krok 5
Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej