Surówka z papryki i śliwek węgierek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.

Krok 5

Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej