Surówka z papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw.

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Ze śliwek usuń pestki i pokrój w paski.

Krok 5

Składniki wymieszaj, polej sosem i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej