
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.
Krok 2
Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.
Krok 4
Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.
Krok 5
Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej