PRZEPISY.PL

Surówka Coleslaw

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • marchew1 szt
  • sól1 łyżeczka
  • cytryna0.5 szt
  • mleko4 łyżki
  • pieprz czarny1 szczypta
  • majonez4 łyżki
  • biały ocet winny1 łyżka
  • cukier puder2 łyżki
  • chrzan ostry1 łyżka
  • Krok 1

    Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.
  • Krok 2

    Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.
  • Krok 3

    Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.
  • Krok 4

    Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.
  • Krok 5

    Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

66
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
178
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
93
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
402
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe