Surówka Coleslaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka Coleslaw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.

Krok 4

Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.

Krok 5

Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej