Surówka Coleslaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka Coleslaw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.

Krok 4

Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.

Krok 5

Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej