Surówka Coleslaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka Coleslaw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.

Krok 4

Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.

Krok 5

Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej