PRZEPISY.PL
Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - autor: Mateusz Rosadziński

Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta

  • 30
  • 3
  • Łatwe
  • 0
26
osób dodało do Mniamlisty
26
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kapusta pekińska główka mała1 szt
  • kukurydza konserwowa puszka1 szt
  • groszek konserwowy puszka1 szt
  • marchew1 szt
  • Pomidorki cherry 250 g
  • Krok 1

    Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników.
  • Krok 2

    Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem.
  • Krok 3

    Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy francuski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

207
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
114
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
15''
4
Średnie
187
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie