Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

9

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników.

Krok 2

Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem.

Krok 3

Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej