Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta
łatwe
88 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników.
Krok 2
Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem.
Krok 3
Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























