Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

9

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników.

Krok 2

Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem.

Krok 3

Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka z buraków
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej