Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

9

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników.

Krok 2

Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem.

Krok 3

Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej