Surówka z modrej kapusty i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z modrej kapusty i jabłka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

5 łyżek

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut, odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop połową soku z cytryny i posyp skórką.

Krok 3

Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę.

Krok 4

Jabłko , cebule i ogórki wymieszaj z kapustą. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej