
Składniki
2 sztuki
null
null
5 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop połową soku z cytryny i posyp skórką.
Krok 3
Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Jabłko , cebule i ogórki wymieszaj z kapustą. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















