
Składniki
2 sztuki
null
null
5 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop połową soku z cytryny i posyp skórką.
Krok 3
Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Jabłko , cebule i ogórki wymieszaj z kapustą. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej