Surówka z modrej kapusty i jabłka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

5 łyżek

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut, odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop połową soku z cytryny i posyp skórką.

Krok 3

Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę.

Krok 4

Jabłko , cebule i ogórki wymieszaj z kapustą. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z modrej kapusty i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej