
Składniki
2 sztuki
null
null
5 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop połową soku z cytryny i posyp skórką.
Krok 3
Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Jabłko , cebule i ogórki wymieszaj z kapustą. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej