
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 pęczek
10 sztuk
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.
Krok 2
Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.
Krok 3
Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej