Surówka z selera naciowego i orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera naciowego i orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

10 sztuk

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.

Krok 2

Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.

Krok 3

Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej