Surówka z selera naciowego i orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera naciowego i orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

10 sztuk

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.

Krok 2

Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.

Krok 3

Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej