Surówka z selera naciowego i orzechów

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.

Krok 1

Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.

Krok 1

Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej