Surówka z selera naciowego i orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera naciowego i orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

10 sztuk

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.

Krok 2

Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.

Krok 3

Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej