Surówka z selera naciowego i orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera naciowego i orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

10 sztuk

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.

Krok 2

Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.

Krok 3

Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasta z awokado - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej