
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.
Krok 3
Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4
Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej