
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.
Krok 3
Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4
Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej