
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.
Krok 3
Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4
Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej