Surówka chrupiąca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka chrupiąca

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.

Krok 3

Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.

Krok 4

Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej