Surówka chrupiąca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka chrupiąca

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.

Krok 3

Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.

Krok 4

Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Schab po bałkańsku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej