
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.
Krok 3
Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4
Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej