Surówka chrupiąca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka chrupiąca

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pora przekrój wzdłuż na pół, następnie w paseczki.

Krok 3

Selera, marchew, ogórka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.

Krok 4

Jogurt zmieszaj bardzo dokładnie z majonezem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszaj z sosem, przekładaj do salaterki i podawaj posypane prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka chrupiąca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej