Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Brokuła myjemy i siekamy bardzo drobno, dodajemy do kapusty. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej