Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Brokuła myjemy i siekamy bardzo drobno, dodajemy do kapusty. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej