Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Brokuła myjemy i siekamy bardzo drobno, dodajemy do kapusty. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej