
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Sosem polej surówkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej