
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Sosem polej surówkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej