Surówka z porów i jabłek z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów i jabłek z majonezem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sosem polej surówkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej