Surówka z porów i jabłek z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów i jabłek z majonezem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sosem polej surówkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej