Surówka z porów i jabłek z majonezem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sosem polej surówkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej