Surówka z porów i jabłek z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów i jabłek z majonezem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sosem polej surówkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej