Szpinak z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.

Krok 2

Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej