Szpinak z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.

Krok 2

Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej