Szpinak z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.

Krok 2

Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej