Szpinak z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.

Krok 2

Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.

Krok 4

Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej