Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.
Krok 2
Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.
Krok 4
Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej