Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Filet z indyka pokrój na kilka części.

Krok 2

Na patelnię parową wlej 2 łyżki wody, włóż ziemniaki, indyka, szpinak, groszek i bulionetkę przekrojoną na kilka kawałków.

Krok 3

Patelnię przykryj pokrywką i smaż wszystko na małym ogniu przez 25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej