Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Filet z indyka pokrój na kilka części.

Krok 2

Na patelnię parową wlej 2 łyżki wody, włóż ziemniaki, indyka, szpinak, groszek i bulionetkę przekrojoną na kilka kawałków.

Krok 3

Patelnię przykryj pokrywką i smaż wszystko na małym ogniu przez 25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Holenderska zapiekanka
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej