
Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Filet z indyka pokrój na kilka części.
Krok 2
Na patelnię parową wlej 2 łyżki wody, włóż ziemniaki, indyka, szpinak, groszek i bulionetkę przekrojoną na kilka kawałków.
Krok 3
Patelnię przykryj pokrywką i smaż wszystko na małym ogniu przez 25 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej