Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Filet z indyka pokrój na kilka części.

Krok 2

Na patelnię parową wlej 2 łyżki wody, włóż ziemniaki, indyka, szpinak, groszek i bulionetkę przekrojoną na kilka kawałków.

Krok 3

Patelnię przykryj pokrywką i smaż wszystko na małym ogniu przez 25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indyka ze szpinakiem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej