
Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Filet z indyka pokrój na kilka części.
Krok 2
Na patelnię parową wlej 2 łyżki wody, włóż ziemniaki, indyka, szpinak, groszek i bulionetkę przekrojoną na kilka kawałków.
Krok 3
Patelnię przykryj pokrywką i smaż wszystko na małym ogniu przez 25 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej