
Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Filet z indyka pokrój na kilka części.
Krok 2
Na patelnię parową wlej 2 łyżki wody, włóż ziemniaki, indyka, szpinak, groszek i bulionetkę przekrojoną na kilka kawałków.
Krok 3
Patelnię przykryj pokrywką i smaż wszystko na małym ogniu przez 25 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej