Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
łatwe
234 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
100 gramów
1 opakowanie
50 gramów
400 gramów
200 mililitrów
50 mililitrów
50 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pieczarki w ćwiartki, mięso w nieduże kawałki, ziemniaki i cebulę w plastry.

Krok 2
Rozmieszaj Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr z wodą i śmietaną, wymieszaj z szpinakiem.

Krok 3
Umieść całość w żaroodpornym naczyniu. Posyp z wierzchu tartym serem i nakryj folią aluminiową. Piecz w piekarniku w temperaturze 190 °C przez około 40 minut.

Krok 4
Przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się lekko zrumienił.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
Pierś z kurczaka, szpinak i ziemniaki to składniki, z których przygotujesz bardzo smaczne i pięknie wyglądające danie. Ta zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny i niespodziewanych gości. Kawałeczki kurczaka i warzyw polane serowym sosem po zapieczeniu stworzą fantastyczne danie. Aby je przygotować nie potrzebujesz zbyt dużo czasu. Efekty natomiast przypadną do gustu każdemu, komu będzie dane spróbować tę zapiekankę. Danie to jest najlepszym przykładem na to, że ze znanych i ogólnie dostępnych składników można skomponować oryginalny posiłek Ważnym składnikiem jest szpinak. To zielone warzywo przebojem weszło do polskich kuchni i warto wiedzieć, jak wydobyć z niego maksimum walorów smakowych. Najlepiej, jeśli użyjesz liści świeżego szpinaku. Będą nie tylko pięknie wyglądać, ale przede wszystkim wybornie smakować. Szpinak lubi towarzystwo czosnku, dlatego warto rozszerzyć przepis o jego ząbek.