Składniki
1.5 kilograma
6 łyżek
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
2 sztuki
3 cm
50 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj Przyprawę Knorr z 4 łyżkami oleju. Mięso pokrój w grube steki o 2 cm grubości. W środku mięsa zrób głębokie nacięcie, kotlety delikatnie rozklep, przełóż do miski z przyprawą i dokładnie wymieszaj tak, aby przyprawa była dokładnie rozdystrybuowana na powierzchni mięsa.
Krok 2
Szalotkę pokrój w półplastry, posiekaj chili i czosnek, imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę pokrój w grube plastry. Grzyby zalej wrząca wodą, poczekaj chwilę, aż zmiękną i pokrój w plastry.
Krok 3
Grzyby wrzuć na gorąca patelnię, dodaj dwie łyżki zwykłego oleju i trzy łyżki oleju sezamowego. Dodaj szalotkę, czosnek, chili i kapusty bok choy, wszystko razem smaż chwilę, a następnie dodaj imbir i sos sojowy. Zamieszaj kilka razy.
Krok 4
Farsz odstaw do ostygnięcia, a następnie umieść w kieszonkach kotletów.
Krok 5
Schab faszerowany grzybami grilluj na dobrze rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych po około 10 minut z każdej strony.
Dobra rada:
Do farszu możesz dodać posiekaną kolendrę lub łyżkę sezamu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab faszerowany grzybami
Schab faszerowany grzybami to nie tylko popularna pieczeń, to także ciekawy sposób na danie z grilla, zwłaszcza jeśli przygotujesz go na sposób azjatycki. Popularne nadzienie z kapusty i grzybów zyska orientalny charakter, jeśli użyjesz do niego kapusty bok choy i grzybów shitake. Namocz je, by zmiękły i połącz z kapustą i przyprawami. Smak farszu świetnie uzupełni papryczka chili, sos sojowy oraz imbir. Zamiast zwykłej cebuli dodaj nieco szalotki, a do oleju słonecznikowego czy rzepakowego dołącz także sezamowy, który nada całości orzechowego posmaku. Zamarynowane wcześniej kawałki schabu natnij tak, by powstały w nich kieszonki. Kawałki mięsa powinny być na tyle grube, by wygodnie się je nadziewało. Kiedy farsz wystygnie, nakładaj go do schabowych steków, a następnie kładź je na dobrze rozgrzanym ruszcie (sprawdzi się także patelnia grillowa). Możesz spiąć kieszonki wykałaczkami na czas pieczenia. Schab faszerowany grzybami podawaj z ziemniakami i sałatką ze świeżych ogórków. Zacznij sezon grillowy z naszymi przepisami!