Schab w pięciu smakach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

1526 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

859 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój seler naciowy w plastry.

Schab w pięciu smakach - Krok 1

Krok 2

Pokrój schab w plastry, a następnie w paski i podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pokrojony seler i chwilę podduś.

Schab w pięciu smakach - Krok 2

Krok 3

Dokładnie wymieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Dodaj do całości, po czym zagotuj i duś przez 15 minut.

Schab w pięciu smakach - Krok 3

Krok 4

Zalej makaron ryżowy gorącą wodą, odcedź. Następnie dodaj do gotującej się potrawy i delikatnie wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 5 minut, aby wszystkie smaki mogły się połączyć.

Schab w pięciu smakach - Krok 4

Krok 5

Potrawę podawaj polaną olejem sezamowym oraz posypaną posiekanym szczypiorem.

Schab w pięciu smakach - Krok 5
33

Opinie o przepisie

  • Leszek Urbański

    Leszek Urbański, 03.04.2016

    Tyłka nie urywa ale może być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil J.

    Kamil J., 09.01.2016

    Smaczne i warto było spróbować, ale to nie moje smaki: )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • beata streibon

    beata streibon, 11.11.2015

    rewelacyjny smak. mam swojego chińczyka nie wychodzac z domu. pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 17.11.2014

    Jacek, dobrze to wygląda. Podzielisz się przepisem? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jabłonowska

    Anna Jabłonowska, 16.11.2014

    Monia ja tam zamiast na zachod wole wyprawe do Ciebie,pysznie smakowicie i podane z miliscia:*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Gaj

    Jacek Gaj, 16.11.2014

    może kurczak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Hadas

    Jacek Hadas, 16.11.2014

    ja tam wole zwykly,z kapusta hi,hi....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Plich

    Andrzej Plich, 16.11.2014

    Mnie wystarczą smaki Roker budy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Stankiewicz

    Izabela Stankiewicz, 16.11.2014

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szymoniak

    Marek Szymoniak, 16.11.2014

    Będę nad tym pracował w głodnej chwili!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima, 16.11.2014

    wyglada ciekawie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Freedom

    Izabela Freedom, 16.11.2014

    W pieciu smakach?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko, 16.11.2014

    Pani Magdaleno jest Pani bardzo w temacie.Pozdr.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Borkowska

    Magdalena Borkowska, 16.11.2014

    A I oczywiscie czosnek.i juz beda chinskie smaki rowniez dla pana Grzegorza.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Borkowska

    Magdalena Borkowska, 16.11.2014

    Panie Dominiku proponuje dodac po prostu sol.pieprz.papryczka chili.imbir I odrobina sosu sojowego.bez chemi a I wyjdzie smaczne.pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko, 16.11.2014

    Nie ma z czego wydobyc tych chinskich smakow czyli kicha jak zawsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Przybylski

    Dominik Przybylski, 16.11.2014

    Wszystko było by fajnie gdyby nie te sztuczności dodane do potrawy :(. Może kiedyś jakiś przepis bez chemii z torebki się pojawi??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Kierzkowska

    Halina Kierzkowska, 16.11.2014

    Zamiast knorra ,SOS RYBNY albo SOS SOJOWY,ingwer,papryczki chilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Wiśniewska

    Henryka Wiśniewska, 16.11.2014

    Zrobię sobie to danie, tylko trochę z modyfikuje, bez Knota i bez smażenia. Dzięki za przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Orzoł

    Ela Orzoł, 16.11.2014

    Rozpieszczają nas dziś te przepisy.pl. I tak trzymać ! Bo nie ma to jak dobrze sobie podjeść... ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mydlarnia u Franciszka - kosmetyki naturalne

    Mydlarnia u Franciszka - kosmetyki naturalne, 10.01.2012

    mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jędrzej Adamkiewicz

    Jędrzej Adamkiewicz, 05.01.2012

    Dziś to robię bo wygląda naprawdę smakowicie,chociaż osobiście nie jestem zwolennikiem chińskiej kuchni,a raczej ich przypraw. Najważniejsze jednak to, by smakowało mojej pannie ;D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Szarzyńska

    Zofia Szarzyńska, 02.01.2012

    dzięki za przepisy,w Nowym Roku serdecznie pozdrawiam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wala Kinga

    Wala Kinga, 02.01.2012

    Ja lubię ale dopiero muszę się zaopatrzyć w świeży kawałek. Musi poczekać do jutra te 5 smaków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Nina Kowalska

    Grażyna Nina Kowalska, 02.01.2012

    ale schabu nie lubię :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka, 02.01.2012

    e tam, lubie poniedzialki!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joseph Maski

    Joseph Maski, 02.01.2012

    Na razie głodówka!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Andrzejewska

    Janina Andrzejewska, 02.01.2012

    Wygląda że będzie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Kalinowska

    Kasia Kalinowska, 02.01.2012

    pychotka! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Sobejko

    Elżbieta Sobejko, 02.01.2012

    mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w pięciu smakachSchab w pięciu smakach

To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu smakach i rób je zawsze, gdy masz ochotę na coś pysznego i charakternego. Schab, który jest z natury dość suchym mięsem zaspokojony w cienkie paseczki zatopiony w słodko-kwaśnym sosie pełnym duszonych łodyg selera naciowego staje się niezwykle delikatny i soczysty. Odtworzenie smaków rodem z restauracji chińskich lub koreańskich jest prostsze niż myślałaś – wystarczy mieć pod ręką Fix do potraw chińskich Knorr. By jeszcze bardziej podkręcić smak sosu i dodać świeżości temu daniu – całość posyp solidną porcją świeżo posiekanego szczypiorku lub dymki. Schab w pięciu smakach proponujemy podać z błyskawiczny w przygotowaniu makaronem ryżowym – nie wymaga on gotowania, tak jak ryż czy makaron z mąki pszennej, należy go jedynie, zalać wrzątkiem i postawić na kilka minut. W połączeniu z sosem będzie wyśmienity.