
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
1 łyżka
20 mililitrów
1 garść
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i pokrój seler naciowy w plastry.

Krok 2
Pokrój schab w plastry, a następnie w paski i podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pokrojony seler i chwilę podduś.

Krok 3
Dokładnie wymieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Dodaj do całości, po czym zagotuj i duś przez 15 minut.

Krok 4
Zalej makaron ryżowy gorącą wodą, odcedź. Następnie dodaj do gotującej się potrawy i delikatnie wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 5 minut, aby wszystkie smaki mogły się połączyć.

Krok 5
Potrawę podawaj polaną olejem sezamowym oraz posypaną posiekanym szczypiorem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab w pięciu smakach
To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu smakach i rób je zawsze, gdy masz ochotę na coś pysznego i charakternego. Schab, który jest z natury dość suchym mięsem zaspokojony w cienkie paseczki zatopiony w słodko-kwaśnym sosie pełnym duszonych łodyg selera naciowego staje się niezwykle delikatny i soczysty. Odtworzenie smaków rodem z restauracji chińskich lub koreańskich jest prostsze niż myślałaś – wystarczy mieć pod ręką Fix do potraw chińskich Knorr. By jeszcze bardziej podkręcić smak sosu i dodać świeżości temu daniu – całość posyp solidną porcją świeżo posiekanego szczypiorku lub dymki. Schab w pięciu smakach proponujemy podać z błyskawiczny w przygotowaniu makaronem ryżowym – nie wymaga on gotowania, tak jak ryż czy makaron z mąki pszennej, należy go jedynie, zalać wrzątkiem i postawić na kilka minut. W połączeniu z sosem będzie wyśmienity.