Schab pod pierzynką z marchewki i pora - zapiekany | Przepisy.pl pixel

Schab pieczony z porem i marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w plasterki.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Schab włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Mięso posmaruj keczupem i ułóż na każdym kawałku plasterki pora. Posmaruj lekko majonezem i oprósz czosnkiem.

Krok 5

Posyp marchewką i piecz 40 minut w 170 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej