Schab pieczony z porem i marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w plasterki.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Schab włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Mięso posmaruj keczupem i ułóż na każdym kawałku plasterki pora. Posmaruj lekko majonezem i oprósz czosnkiem.

Krok 5

Posyp marchewką i piecz 40 minut w 170 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
51 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej