Składniki
2 plastry
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w plasterki.
Krok 2
Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 3
Schab włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Krok 4
Mięso posmaruj keczupem i ułóż na każdym kawałku plasterki pora. Posmaruj lekko majonezem i oprósz czosnkiem.
Krok 5
Posyp marchewką i piecz 40 minut w 170 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej