
Składniki
2 plastry
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w plasterki.
Krok 2
Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 3
Schab włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Krok 4
Mięso posmaruj keczupem i ułóż na każdym kawałku plasterki pora. Posmaruj lekko majonezem i oprósz czosnkiem.
Krok 5
Posyp marchewką i piecz 40 minut w 170 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej