Schab pod pierzynką z marchewki i pora - zapiekany | Przepisy.pl pixel

Schab pieczony z porem i marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w plasterki.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Schab włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Mięso posmaruj keczupem i ułóż na każdym kawałku plasterki pora. Posmaruj lekko majonezem i oprósz czosnkiem.

Krok 5

Posyp marchewką i piecz 40 minut w 170 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z porem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej