Różowe śledzie z cebulą i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Różowe śledzie z cebulą i pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.25 sztuki

0.25 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Polej nim śledzie i wymieszaj.

Krok 3

Na talerzu ułóż pomidory, na nich śledzie i cebulę. Posyp pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej