Różowe śledzie z cebulą i pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

162

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

1 szczypta

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Polej nim śledzie i wymieszaj.

Krok 3

Na talerzu ułóż pomidory, na nich śledzie i cebulę. Posyp pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różowe śledzie z cebulą i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej