Schab pieczony nadziewany frankfurterkami | Przepisy.pl pixel

Schab pieczony z kiełbaskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mięsie ostrym długim nożem zrób 3 wąskie i głębokie nacięcia. W każde nacięcie włóż po dwie franfurterki.

Krok 2

Wymieszaj przyprawy. Mięso posmaruj olejem i natrzyj przyprawami. Włóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Margarynę pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Mięso włóż do naczynia żaroodpornego i obłóż margaryną. Piecz około 30 minut w temperaturze 240 stopni.

Krok 5

Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej