
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W mięsie ostrym długim nożem zrób 3 wąskie i głębokie nacięcia. W każde nacięcie włóż po dwie franfurterki.
Krok 2
Wymieszaj przyprawy. Mięso posmaruj olejem i natrzyj przyprawami. Włóż na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
Margarynę pokrój w dużą kostkę.
Krok 4
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego i obłóż margaryną. Piecz około 30 minut w temperaturze 240 stopni.
Krok 5
Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























