Schab pieczony nadziewany frankfurterkami | Przepisy.pl pixel

Schab pieczony z kiełbaskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mięsie ostrym długim nożem zrób 3 wąskie i głębokie nacięcia. W każde nacięcie włóż po dwie franfurterki.

Krok 2

Wymieszaj przyprawy. Mięso posmaruj olejem i natrzyj przyprawami. Włóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Margarynę pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Mięso włóż do naczynia żaroodpornego i obłóż margaryną. Piecz około 30 minut w temperaturze 240 stopni.

Krok 5

Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej