
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W mięsie ostrym długim nożem zrób 3 wąskie i głębokie nacięcia. W każde nacięcie włóż po dwie franfurterki.
Krok 2
Wymieszaj przyprawy. Mięso posmaruj olejem i natrzyj przyprawami. Włóż na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
Margarynę pokrój w dużą kostkę.
Krok 4
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego i obłóż margaryną. Piecz około 30 minut w temperaturze 240 stopni.
Krok 5
Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej