
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W mięsie ostrym długim nożem zrób 3 wąskie i głębokie nacięcia. W każde nacięcie włóż po dwie franfurterki.
Krok 2
Wymieszaj przyprawy. Mięso posmaruj olejem i natrzyj przyprawami. Włóż na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
Margarynę pokrój w dużą kostkę.
Krok 4
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego i obłóż margaryną. Piecz około 30 minut w temperaturze 240 stopni.
Krok 5
Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























