Schab pieczony nadziewany frankfurterkami | Przepisy.pl pixel

Schab pieczony z kiełbaskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mięsie ostrym długim nożem zrób 3 wąskie i głębokie nacięcia. W każde nacięcie włóż po dwie franfurterki.

Krok 2

Wymieszaj przyprawy. Mięso posmaruj olejem i natrzyj przyprawami. Włóż na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Margarynę pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Mięso włóż do naczynia żaroodpornego i obłóż margaryną. Piecz około 30 minut w temperaturze 240 stopni.

Krok 5

Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej