Delikatny schab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny schab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

401 osób wydrukowało

Pobierz pdf

589 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.

Delikatny schab - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, natrzyj powstała marynatą, odstaw do lodówki na jeden dzień.

Delikatny schab - Krok 2

Krok 3

Mięso przykryj folią i wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 50 minut.

Delikatny schab - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie używaj górnej grzałki piekarnika

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Delikatny schabDelikatny schab

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.