
Składniki
1 kilogram
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.

Krok 2
Mięso oczyść z błon, natrzyj powstała marynatą, odstaw do lodówki na jeden dzień.

Krok 3
Mięso przykryj folią i wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 50 minut.


Dobra rada:
Nie używaj górnej grzałki piekarnika
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej