Delikatny schab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny schab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

408 osób wydrukowało

Pobierz pdf

597 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.

Delikatny schab - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, natrzyj powstała marynatą, odstaw do lodówki na jeden dzień.

Delikatny schab - Krok 2

Krok 3

Mięso przykryj folią i wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 50 minut.

Delikatny schab - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie używaj górnej grzałki piekarnika

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Delikatny schabDelikatny schab

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.