
Składniki
1 kilogram
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.

Krok 2
Mięso oczyść z błon, natrzyj powstała marynatą, odstaw do lodówki na jeden dzień.

Krok 3
Mięso przykryj folią i wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 50 minut.


Dobra rada:
Nie używaj górnej grzałki piekarnika
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej