Delikatny schab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

97 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

322 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

389 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę, posiekany czosnek. Dodaj miód i poczekaj aż ulegnie częściowej karmelizacji, następnie dodaj ocet. Całość gotuj chwilę, po czym dodaj ketchup i przyprawę do mięs. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze przez około 1 minutę.

Delikatny schab - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, natrzyj powstała marynatą, odstaw do lodówki na jeden dzień.

Delikatny schab - Krok 2

Krok 3

Mięso przykryj folią i wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 50 minut.

Delikatny schab - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie używaj górnej grzałki piekarnika

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej