
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety dokładnie natrzyj olejem, majerankiem, musztardą i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki.

Krok 2
Sos myśliwski Knorr zagotuj w 300 ml wody.

Krok 3
Na patelni podsmaż na margarynie posiekaną cebulę. Po chwili dodaj wcześniej zagotowany sos i borówki ze słoika. W razie konieczności rozcieńcz sos 2-3 łyżkami wody. Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Krok 4
Kotlety smaż na patelni po 6-8 minut z każdej strony. Podawaj ułożone na sosie borówkowym. Doskonale smakują np.: z czerwoną kapustą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab z borówkami
Popularny schab często gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. Kruchy i delikatny może zaskoczyć swoim smakiem, jeśli przygotujesz go z owocowo-pikantnym borówkowym sosem. W takiej wersji szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom łączenia mięs ze słodko-kwaśnymi dodatkami. Przyprawiony majerankiem i musztardą świetnie współgra z brusznicą, cebulą oraz świeżymi ziołami. Możesz go serwować z różnego rodzaju surówkami, np. z czerwonej kapusty, buraków czy selera z jabłkiem oraz orzechami. Schab w sosie borówkowym sprawdzi się również podany z ziemniakami w formie purée, gotowanymi lub pieczonymi razem z ziołami. Dobrym dodatkiem do niego będzie także kasza, najlepiej pęczak, gryczana lub jaglana, oraz brązowy ryż. Jeśli wolisz uzupełnić go przystawką ze świeżych warzyw, podaj go z sałatą lodową, z czerwoną cebulą, marchewką, ogórkiem i żurawiną. Schab z tego rodzaju sosem to dobra propozycja na uroczysty obiad lub danie główne podczas przyjęcia. W naszym przepisie krok po kroku pokażemy Ci, jak go przygotować.