Kotlety schabowe z pigwą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z pigwą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
122 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni podgrzej dwie łyżki oliwy, a następnie podsmaż na niej wieprzowinę. Gdy się zarumieni, zdejmij z patelni.

Kotlety schabowe z pigwą - Krok 1

Krok 2

Resztę oliwy podgrzej na patelni, dodaj posiekane w kostkę czosnek i cebulę. Smaż około 2-3 minut.

Kotlety schabowe z pigwą - Krok 2

Krok 3

Dodaj ósemki pigwy i smaż jeszcze kilka minut, aby sos zgęstniał.

Kotlety schabowe z pigwą - Krok 3

Krok 4

Dodaj białe wino, bulion drobiowy i sok pomarańczowy. Zagotuj. Wsyp cynamon i miód, po czym gotuj na wolnym ogniu około 10-15 minut.

Kotlety schabowe z pigwą - Krok 4

Krok 5

Mięso przełóż na patelnię, zalej sosem i uduś. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki.

Kotlety schabowe z pigwą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z pigwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej