Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr, przyprawą do kurczaka Knorr oraz cebulą i suszonymi pomidorami. Jeśli masa jest zbyt płynna dodac bułkę tartą.

Krok 3

Z masy mięsnej formowac kotleciki i smażyć do zrumieniania na oleju. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Polecam z jogurtem wymieszanym z czosnkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej