Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami
średnie
23 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr, przyprawą do kurczaka Knorr oraz cebulą i suszonymi pomidorami. Jeśli masa jest zbyt płynna dodac bułkę tartą.
Krok 3
Z masy mięsnej formowac kotleciki i smażyć do zrumieniania na oleju. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Polecam z jogurtem wymieszanym z czosnkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej