Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr, przyprawą do kurczaka Knorr oraz cebulą i suszonymi pomidorami. Jeśli masa jest zbyt płynna dodac bułkę tartą.

Krok 3

Z masy mięsnej formowac kotleciki i smażyć do zrumieniania na oleju. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Polecam z jogurtem wymieszanym z czosnkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej