Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr, przyprawą do kurczaka Knorr oraz cebulą i suszonymi pomidorami. Jeśli masa jest zbyt płynna dodac bułkę tartą.

Krok 3

Z masy mięsnej formowac kotleciki i smażyć do zrumieniania na oleju. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Polecam z jogurtem wymieszanym z czosnkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety drobiowe z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej