Schab w sosie paprykowym - kotlety z papryką | Przepisy.pl pixel

Kotleciki schabowe z paprykowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

heart
1221 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

729 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

50 mililitrów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem i dopraw do smaku Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Paprykę, cebulę oraz czosnek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.

Krok 3

Następnie podlej je śmietaną, dodaj szklankę wody oraz Bulion Knorr. Duś około 10 minut, po czym zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 4

Sos dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 5

Na koniec obsmaż mięso z obu stron na patelni, zalej sosem, wszystko razem duś około 5 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.

3

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 07.11.2019

    Przepyszne !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Papiernik

    Irena Papiernik , 22.09.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Nowakowska

    Maria Nowakowska , 18.03.2015

    Chyba komuś kroki się pomyliły :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej