Kotleciki schabowe z paprykowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotleciki schabowe z paprykowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

1015 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

518 osób wydrukowało

Pobierz pdf

897 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

50 mililitrów

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem i dopraw do smaku Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Paprykę, cebulę oraz czosnek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.

Krok 3

Następnie podlej je śmietaną, dodaj szklankę wody oraz Bulion Knorr. Duś około 10 minut, po czym zmiksuj wszystkie składniki.

Krok 4

Sos dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 5

Na koniec obsmaż mięso z obu stron na patelni, zalej sosem, wszystko razem duś około 5 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.

3

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 07.11.2019

    Przepyszne !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Papiernik

    Irena Papiernik , 22.09.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Nowakowska

    Maria Nowakowska , 18.03.2015

    Chyba komuś kroki się pomyliły :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki schabowe z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej