Kotleciki schabowe z paprykowym sosem
średnie
1249 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
50 mililitrów
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem i dopraw do smaku Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Paprykę, cebulę oraz czosnek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.
Krok 3
Następnie podlej je śmietaną, dodaj szklankę wody oraz Bulion Knorr. Duś około 10 minut, po czym zmiksuj wszystkie składniki.
Krok 4
Sos dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 5
Na koniec obsmaż mięso z obu stron na patelni, zalej sosem, wszystko razem duś około 5 minut.

Dobra rada:
Danie podawaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej