Kotleciki schabowe z paprykowym sosem
średnie
1241 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
50 mililitrów
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem i dopraw do smaku Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Paprykę, cebulę oraz czosnek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.
Krok 3
Następnie podlej je śmietaną, dodaj szklankę wody oraz Bulion Knorr. Duś około 10 minut, po czym zmiksuj wszystkie składniki.
Krok 4
Sos dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 5
Na koniec obsmaż mięso z obu stron na patelni, zalej sosem, wszystko razem duś około 5 minut.

Dobra rada:
Danie podawaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej