Kotlety z jęczmienia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jęczmienia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

3 szklanki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

2 szklanki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plasterki, marchew zetrzyj na tarce. Migdały drobno posiekaj.

Krok 2

Zagotuj jęczmień w trzech szklankach wody z dodatkiem soli

Krok 3

Następnie podsmaż cebulę z rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i zmiksuj ugotowany jęczmień z podsmażoną cebulą.

Krok 4

Dodaj czosnek, marchew, migdały, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, mleko, bułkę tartą i majeranek.

Krok 5

Wymieszaj, po czym uformuj kotlety. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej