
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
3 szklanki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
2 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, marchew zetrzyj na tarce. Migdały drobno posiekaj.
Krok 2
Zagotuj jęczmień w trzech szklankach wody z dodatkiem soli
Krok 3
Następnie podsmaż cebulę z rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i zmiksuj ugotowany jęczmień z podsmażoną cebulą.
Krok 4
Dodaj czosnek, marchew, migdały, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, mleko, bułkę tartą i majeranek.
Krok 5
Wymieszaj, po czym uformuj kotlety. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej