Składniki
3 sztuki
2 sztuki
3 szklanki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
2 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, marchew zetrzyj na tarce. Migdały drobno posiekaj.
Krok 2
Zagotuj jęczmień w trzech szklankach wody z dodatkiem soli
Krok 3
Następnie podsmaż cebulę z rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i zmiksuj ugotowany jęczmień z podsmażoną cebulą.
Krok 4
Dodaj czosnek, marchew, migdały, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, mleko, bułkę tartą i majeranek.
Krok 5
Wymieszaj, po czym uformuj kotlety. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej