Kotlety z jęczmienia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

3 szklanki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

2 szklanki

null

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plasterki, marchew zetrzyj na tarce. Migdały drobno posiekaj.

Krok 2

Zagotuj jęczmień w trzech szklankach wody z dodatkiem soli

Krok 3

Następnie podsmaż cebulę z rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i zmiksuj ugotowany jęczmień z podsmażoną cebulą.

Krok 4

Dodaj czosnek, marchew, migdały, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, mleko, bułkę tartą i majeranek.

Krok 5

Wymieszaj, po czym uformuj kotlety. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jęczmienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej