
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
3 szklanki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
2 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, marchew zetrzyj na tarce. Migdały drobno posiekaj.
Krok 2
Zagotuj jęczmień w trzech szklankach wody z dodatkiem soli
Krok 3
Następnie podsmaż cebulę z rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i zmiksuj ugotowany jęczmień z podsmażoną cebulą.
Krok 4
Dodaj czosnek, marchew, migdały, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, mleko, bułkę tartą i majeranek.
Krok 5
Wymieszaj, po czym uformuj kotlety. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej