Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

20 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Krok 3

Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Sad

    Ola Sad , 22.09.2017

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej