Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
134 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

20 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Krok 3

Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Sad

    Ola Sad , 22.09.2017

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej