Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

106 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

20 mililitrów

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Krok 3

Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Sad

    Ola Sad, 22.09.2017

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej