Kurczak w stylu kajeńskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w stylu kajeńskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Pokrój pierś z kurczaka w paski i posyp pieprzem cayenne oraz przyprawą Knorr.

Krok 3

Smaż kurczaka, aż będzie złocisty.

Krok 4

Dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w paski paprykę.

Krok 5

Do kurczaka na patelni dodaj makaron i zimne masło. Wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej