Kurczak w stylu kajeńskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w stylu kajeńskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Pokrój pierś z kurczaka w paski i posyp pieprzem cayenne oraz przyprawą Knorr.

Krok 3

Smaż kurczaka, aż będzie złocisty.

Krok 4

Dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w paski paprykę.

Krok 5

Do kurczaka na patelni dodaj makaron i zimne masło. Wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej