
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.
Krok 2
Nabieraj łyżką małe porcje masy ryżowej i uformuj z nich kulki.
Krok 3
Obtocz je w bułce tartej, delikatnie podsmaż na pozostałym tłuszczu i odłóż na talerz.
Krok 4
Pokrój kurczaka, papryki w paski, następnie podsmaż osobno.
Krok 5
Dolej do mięsa i warzyw 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i zagotuj.
Krok 6
Na koniec dodaj kulki ryżowe i duś potrawę do momentu, kiedy ryż będzie ciepły.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej