Kurczak z kulkami ryżowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z kulkami ryżowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

66

heart
901 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1037 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1547 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.

Krok 2

Nabieraj łyżką małe porcje masy ryżowej i uformuj z nich kulki.

Krok 3

Obtocz je w bułce tartej, delikatnie podsmaż na pozostałym tłuszczu i odłóż na talerz.

Krok 4

Pokrój kurczaka, papryki w paski, następnie podsmaż osobno.

Krok 5

Dolej do mięsa i warzyw 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i zagotuj.

Krok 6

Na koniec dodaj kulki ryżowe i duś potrawę do momentu, kiedy ryż będzie ciepły.

5

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Maria

    Aleksandra Maria , 24.01.2021

    ciekawy przepis - chyba wykorzystam na niedzielny objad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemo

    Przemo , 07.04.2020

    I nadszedł czas na drugie gotowanie tej smacznej potrawy. Może bez kulek RYŻOWYCH ale i tak pysznie wyszło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemo

    Przemo , 29.02.2020

    Było extra. Lecz te kulki ryżowe muszę jakoś udoskonalić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Stankiewicz

    Karol Stankiewicz , 04.12.2015

    pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Markiewicz

    Ewelina Markiewicz , 11.11.2015

    Pycha. Naprawdę polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z kulkami ryżowymiKurczak z kulkami ryżowymi

Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.