Kurczak z kulkami ryżowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

424 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

771 osób wydrukowało

Pobierz pdf

961 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.

Krok 2

Nabieraj łyżką małe porcje masy ryżowej i uformuj z nich kulki.

Krok 3

Obtocz je w bułce tartej, delikatnie podsmaż na pozostałym tłuszczu i odłóż na talerz.

Krok 4

Pokrój kurczaka, papryki w paski, następnie podsmaż osobno.

Krok 5

Dolej do mięsa i warzyw 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i zagotuj.

Krok 6

Na koniec dodaj kulki ryżowe i duś potrawę do momentu, kiedy ryż będzie ciepły.

3

Opinie o przepisie

  • Przemo

    Przemo

    Było extra. Lecz te kulki ryżowe muszę jakoś udoskonalić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Stankiewicz

    Karol Stankiewicz

    pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Markiewicz

    Ewelina Markiewicz

    Pycha. Naprawdę polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej