
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.
Krok 2
Nabieraj łyżką małe porcje masy ryżowej i uformuj z nich kulki.
Krok 3
Obtocz je w bułce tartej, delikatnie podsmaż na pozostałym tłuszczu i odłóż na talerz.
Krok 4
Pokrój kurczaka, papryki w paski, następnie podsmaż osobno.
Krok 5
Dolej do mięsa i warzyw 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i zagotuj.
Krok 6
Na koniec dodaj kulki ryżowe i duś potrawę do momentu, kiedy ryż będzie ciepły.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej