Kurczak z kulkami ryżowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z kulkami ryżowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

66

heart
901 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1039 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1556 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.

Krok 2

Nabieraj łyżką małe porcje masy ryżowej i uformuj z nich kulki.

Krok 3

Obtocz je w bułce tartej, delikatnie podsmaż na pozostałym tłuszczu i odłóż na talerz.

Krok 4

Pokrój kurczaka, papryki w paski, następnie podsmaż osobno.

Krok 5

Dolej do mięsa i warzyw 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Knorr, wymieszaj i zagotuj.

Krok 6

Na koniec dodaj kulki ryżowe i duś potrawę do momentu, kiedy ryż będzie ciepły.

5

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Maria

    Aleksandra Maria , 24.01.2021

    ciekawy przepis - chyba wykorzystam na niedzielny objad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemo

    Przemo , 07.04.2020

    I nadszedł czas na drugie gotowanie tej smacznej potrawy. Może bez kulek RYŻOWYCH ale i tak pysznie wyszło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemo

    Przemo , 29.02.2020

    Było extra. Lecz te kulki ryżowe muszę jakoś udoskonalić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Stankiewicz

    Karol Stankiewicz , 04.12.2015

    pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Markiewicz

    Ewelina Markiewicz , 11.11.2015

    Pycha. Naprawdę polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z kulkami ryżowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z kulkami ryżowymiKurczak z kulkami ryżowymi

Ugotuj i ostudź ryż. Następnie wymieszaj go z łyżką oliwy, jajkiem, solą oraz szczypiorkiem.