
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
null
2 sztuki
null opakowań
1 szczypta
2 sztuki
30 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój mięso w niewielkie kostki i włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem.
Krok 2
Przypraw mięso papryką w proszku i posiekanym czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut aż nabierze rumianych kolorów.
Krok 3
Obrane pomidory, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Następnie wlej do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dodaj kiełki fasoli, posiekana kolendrę i natychmiast podawaj z gotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej