Kurczak z ryżem w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

null

2 sztuki

null opakowań

1 szczypta

2 sztuki

30 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój mięso w niewielkie kostki i włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem.

Krok 2

Przypraw mięso papryką w proszku i posiekanym czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 3

Obrane pomidory, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Następnie wlej do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Dodaj kiełki fasoli, posiekana kolendrę i natychmiast podawaj z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej