
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
15 dekagramów
4 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.
Krok 2
W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.
Krok 3
Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.
Krok 4
Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej