Pierś z kurczaka z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z kiełkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

15 dekagramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 1

Krok 2

W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 2

Krok 3

Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.

Krok 4

Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej