Pierś z kurczaka z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś z kurczaka z kiełkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

15 dekagramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 1

Krok 2

W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 2

Krok 3

Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.

Krok 4

Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej