Pierś z kurczaka z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z kiełkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

5

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

15 dekagramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 1

Krok 2

W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 2

Krok 3

Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.

Krok 4

Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej