Pierś z kurczaka z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z kiełkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

15 dekagramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 1

Krok 2

W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.

Pierś z kurczaka z kiełkami  - Krok 2

Krok 3

Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.

Krok 4

Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej