
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój pod skosem w plastry i obsmaż z obu stron na patelni.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w krążki, a cebulę w piórka.
Krok 3
W niedużym garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień, włóż obsmażone kawałki kurczaka i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dopraw danie musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































