Stroganoff z kurczaka inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

265 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w plastry i obsmaż z obu stron na patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w krążki, a cebulę w piórka.

Krok 3

W niedużym garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki oraz paprykę.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień, włóż obsmażone kawałki kurczaka i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dopraw danie musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej