
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój pod skosem w plastry i obsmaż z obu stron na patelni.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w krążki, a cebulę w piórka.
Krok 3
W niedużym garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień, włóż obsmażone kawałki kurczaka i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dopraw danie musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej