Stroganoff z kurczaka inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

266 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój pod skosem w plastry i obsmaż z obu stron na patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, paprykę w krążki, a cebulę w piórka.

Krok 3

W niedużym garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki oraz paprykę.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień, włóż obsmażone kawałki kurczaka i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dopraw danie musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej