A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem
łatwe
1375 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
3 szklanki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i paprykę pokrój w paski. Następnie oprószą ostrą papryką i podsmaż na patelni.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i dodaj trzy łyżki śmietany.

Krok 3
Wlej sos do mięsa z papryką i całość duś ok. 15 minut na małym ogniu.

Krok 4
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż krótko na oleju.

Krok 5
Dodaj kaszę gryczaną, liść laurowy oraz majeranek. Całość smaż kilka minut.

Krok 6
Teraz wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie zakryj garnek i odstaw na najmniejszym ogniu na 8 minut. Stroganoffa podawaj z pachnącą kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem
Boeuff Stroganoff (zwany również po prostu Strogonowem) to danie podawane często w czasie wszelkich rodzinnych uroczystości i wesel, przypominające nieco gulasz, lub zupę gulaszową. Mięso do tej potrawy musi być pokrojone w podłużne paski. Najpierw smaży się je na patelni, by potem dusić w sosie z warzywami. Stroganoff może być podawany z różnymi dodatkami, ale najczęściej jada się go z chlebem. W naszej wersji proponujemy polać nim kaszę, dzięki czemu staje się typowym daniem obiadowym. Kasza gryczana charakteryzuje się mocnym smakiem i aromatem. W sklepach dostępne są jej dwie odmiany: palona i niepalona. Ta pierwsza jest jeszcze intensywniejsza. Sekretnym składnikiem dania, który nadaje mu niepowtarzalny smak, jest majeranek. Dodatkowo danie możesz wzbogacić o soczysty ogórek kiszony, najlepiej z domowej spiżarni.