Boeuf Strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boeuf Strogonow

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szczypty

0.5 kilograma

4 szczypty

3 szczypty

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

Krok 2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

Krok 3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej