PRZEPISY.PL

Boeuf Strogonow

Autor: lordpid
  • 45
  • 6
  • Średnie
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • polędwica wołowa1 kg
  • cebula4 szt
  • pieczarki0.5 kg
  • sól4 szczypty
  • pieprz2 szczypty
  • cukier3 szczypty
  • masło1 opak
    • Krok 1

      Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.
    • Krok 2

      Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.
    • Krok 3

      Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    10
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    3
    Łatwe