Boeuf Strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boeuf Strogonow

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szczypty

0.5 kilograma

4 szczypty

3 szczypty

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

Krok 2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

Krok 3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej