Boeuf Strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boeuf Strogonow

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szczypty

0.5 kilograma

4 szczypty

3 szczypty

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

Krok 2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

Krok 3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantny gulasz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej