Boeuf Strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boeuf Strogonow

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szczypty

0.5 kilograma

4 szczypty

3 szczypty

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

Krok 2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

Krok 3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Ryż z fasolą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej