Boeuf Strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boeuf Strogonow

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

0.5 kilograma

4 szczypty

2 szczypty

3 szczypty

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę myjemy i kroimy na paseczki wielkości małego palca. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (uważamy aby masło się nie spaliło) dodajemy pokrojona polędwicę i smażymy na małym ogniu.

Krok 2

Dodajemy cebule pokrojona drobno w kostkę lub w piórka. Dusimy ok. 10 min. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.Dusimy do czasu odparowania cebuli i pieczarek.

Krok 3

Dodajemy słodka śmietanę 36% i dusimy aż śmietana zredukuje się do postaci sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem na samym końcu. Podajemy gorące z cieplutką bułeczką lub dowolnym dodatkiem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boeuf Strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej