
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt pomieszaj z wyciśniętym sokiem z cytryny.

Krok 2
Kurczaka pokrój na kawałki i obsyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3
Następnie zalej mięso jogurtem i pozostaw w lodówce na całą noc.

Krok 4
Na drugi dzień kawałki kurczaka nadziewaj na drewniane szpikulce, przekładając je kawałkami ananasa.

Krok 5
Szaszłyki smaż na grillu, cały czas je obracając.


Dobra rada:
Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kurczaka
Pyszne szaszłyki to nie tylko ciekawa propozycja na grilla, ale także na danie obiadowe. Możesz przygotować je z różnych składników, które akurat masz pod ręką – to od Ciebie zależy, jaką kompozycję stworzysz. Wypróbuj np. wersji z kurczakiem. Warto nawet dzień wcześniej go zamarynować, dzięki czemu mięso będzie kruche i aromatyczne. Marynatę przygotuj z jogurtu naturalnego oraz soku z cytryny lub limonki. Kawałki kurczaka dodatkowo obsyp gotową przyprawą do mięs lub stwórz własny miks z suszonych ziół, pikantnego curry i słodkiej bądź ostrej papryki. Całość wymieszaj i odstaw do lodówki na całą noc. Na drugi dzień mięso nadziane na patyczki do szaszłyków będzie świetnie smakować z kawałkami ananasa. Dla smakoszy pikantnych dań, polecamy połączenie kurczaka z czerwoną cebulą i papryczką chili. Eksperymentuj i dowolnie dobieraj składniki. Podsmaż wszystko dokładnie na grillu na świeżym powietrzu lub w domu na patelni grillowej. Szaszłyki podawaj na liściach sałaty, najlepiej razem z chrupiącym pieczywem. Sprawdź nasz uniwersalny przepis, którzy przyda się na wiele okazji.