Składniki
marynata:
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
pozostałe składniki:
0.5 kilograma
100 gramów
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: wymieszaj Przyprawę w płynie Delikat Knorr z sokiem z ananasa i olejem.
Krok 2
Umyj mięso, pokrój je w kostkę, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 15 minut.
Krok 3
Pokrój plastry ananasa w kostkę, boczek w cienkie plastry.
Krok 4
Odsącz mięso z marynaty, następnie ponadziewaj na szpadki na przemian z ananasem i boczkiem.
Krok 5
Posyp szaszłyki Przyprawą do kurczaka Knorr i piecz przez 20 minut, przewracając i smarując je pozostałą marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyk z ananasem
Podczas przygotowywania szaszłyków warto łączyć ze sobą różne smaki i używać niecodziennych składników, dzięki czemu to danie za każdym razem będzie smakowało inaczej. Wypróbuj egzotycznych inspiracji i sprawdź, jak łatwo przyrządzisz naszą propozycję, czyli szaszłyki z ananasem. Oprócz kawałków ananasa, słodki smak dania zapewnia marynata. Przygotuj ją z oleju, przyprawy oraz dodatku soku ananasowego, a następnie włóż do niej mięso i pozostaw na kilkanaście minut w lodówce, by wszystkie smaki dobrze się przeniknęły. Szaszłyki będą wspaniale komponowały się z mięsem drobiowym. Najlepiej użyj filetów z indyka, które charakteryzują się delikatnym smakiem i nie wymagają długiego pieczenia. Aby składniki były odpowiednio soczyste, między owoce i pokrojoną w kostkę pierś z indyka, nabij także plasterki boczku. Wytopiony z nich tłuszcz sprawi, że mięso nie wysuszy się podczas grillowania. W trakcie pieczenia użyj pozostałej marynaty z sokiem ananasowym i smaruj nią szaszłyki, przewracając je co jakiś czas. Danie podawaj z grillowanymi grzankami.