Szaszłyk z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyk z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

167 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata:

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

pozostałe składniki:

0.5 kilograma

100 gramów

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj Przyprawę w płynie Delikat Knorr z sokiem z ananasa i olejem.

Krok 2

Umyj mięso, pokrój je w kostkę, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 15 minut.

Krok 3

Pokrój plastry ananasa w kostkę, boczek w cienkie plastry.

Krok 4

Odsącz mięso z marynaty, następnie ponadziewaj na szpadki na przemian z ananasem i boczkiem.

Krok 5

Posyp szaszłyki Przyprawą do kurczaka Knorr i piecz przez 20 minut, przewracając i smarując je pozostałą marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyk z ananasemSzaszłyk z ananasem

Podczas przygotowywania szaszłyków warto łączyć ze sobą różne smaki i używać niecodziennych składników, dzięki czemu to danie za każdym razem będzie smakowało inaczej. Wypróbuj egzotycznych inspiracji i sprawdź, jak łatwo przyrządzisz naszą propozycję, czyli szaszłyki z ananasem. Oprócz kawałków ananasa, słodki smak dania zapewnia marynata. Przygotuj ją z oleju, przyprawy oraz dodatku soku ananasowego, a następnie włóż do niej mięso i pozostaw na kilkanaście minut w lodówce, by wszystkie smaki dobrze się przeniknęły. Szaszłyki będą wspaniale komponowały się z mięsem drobiowym. Najlepiej użyj filetów z indyka, które charakteryzują się delikatnym smakiem i nie wymagają długiego pieczenia. Aby składniki były odpowiednio soczyste, między owoce i pokrojoną w kostkę pierś z indyka, nabij także plasterki boczku. Wytopiony z nich tłuszcz sprawi, że mięso nie wysuszy się podczas grillowania. W trakcie pieczenia użyj pozostałej marynaty z sokiem ananasowym i smaruj nią szaszłyki, przewracając je co jakiś czas. Danie podawaj z grillowanymi grzankami.