Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 1

Krok 2

Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 2

Krok 3

Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 4

Krok 5

Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 5

Krok 6

Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną    Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.