Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną
łatwe
204 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
200 mililitrów
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.

Krok 2
Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.

Krok 3
Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.

Krok 4
Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut

Krok 5
Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 6
Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną
Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.