Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

249 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 1

Krok 2

Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 2

Krok 3

Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 4

Krok 5

Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 5

Krok 6

Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną    Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.