Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

160 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 1

Krok 2

Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 2

Krok 3

Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 4

Krok 5

Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 5

Krok 6

Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną    Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.