Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną
łatwe
120 osób zapisało
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
200 mililitrów
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.
Krok 2
Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.
Krok 3
Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.
Krok 4
Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut
Krok 5
Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.
Krok 6
Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną
Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.