Kolorowe kanapeczki na przekąske przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe kanapeczki na przekąske

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy na małe kawałki (z większych kromek za pomocą foremek ładnie jest gdy wykroi się przeróżne kształty), smarujemy serkiem wymieszanym z połową kosteczki Knorr i dekorujemy oliwkami, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką układamy listek pietruszki. Serek można tez wymieszać np. ze szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe kanapeczki na przekąske - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej