
Składniki
2 łyżki
2.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 sztuk
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.
Krok 2
2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.
Krok 3
3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.
Krok 4
4.Wszystko razem mieszamy.
Krok 5
5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.
Krok 6
6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.
Krok 7
7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.
Krok 8
8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.
Krok 9
9.Życzę Smacznego :)
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej