Bruschetta

Autor: Patryk_Gotuje

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2.5 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

6 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.

Krok 2

2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.

Krok 3

3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.

Krok 4

4.Wszystko razem mieszamy.

Krok 5

5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.

Krok 6

6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.

Krok 7

7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.

Krok 8

8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.

Krok 9

9.Życzę Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Syczące węże
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej