
Składniki
2 łyżki
2.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 sztuk
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.
Krok 2
2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.
Krok 3
3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.
Krok 4
4.Wszystko razem mieszamy.
Krok 5
5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.
Krok 6
6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.
Krok 7
7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.
Krok 8
8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.
Krok 9
9.Życzę Smacznego :)
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej