
Składniki
2 łyżki
2.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 sztuk
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.
Krok 2
2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.
Krok 3
3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.
Krok 4
4.Wszystko razem mieszamy.
Krok 5
5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.
Krok 6
6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.
Krok 7
7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.
Krok 8
8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.
Krok 9
9.Życzę Smacznego :)
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej