Bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta

Autor: Patryk_Gotuje

ratingratingratingratingrating

6

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

6 sztuk

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.

Krok 2

2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.

Krok 3

3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.

Krok 4

4.Wszystko razem mieszamy.

Krok 5

5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.

Krok 6

6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.

Krok 7

7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.

Krok 8

8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.

Krok 9

9.Życzę Smacznego :)

1

Opinie o przepisie

  • Iza

    Iza , 26.07.2021

    Świetna przystawka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z wołowiny
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej