Bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta

Autor: Patryk_Gotuje

ratingratingratingratingrating

11

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

6 sztuk

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.

Krok 2

2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.

Krok 3

3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.

Krok 4

4.Wszystko razem mieszamy.

Krok 5

5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.

Krok 6

6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.

Krok 7

7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.

Krok 8

8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.

Krok 9

9.Życzę Smacznego :)

3

Opinie o przepisie

  • Tymon

    Tymon , 11.07.2025

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antek

    Antek , 15.02.2025

    Mega dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza

    Iza , 26.07.2021

    Świetna przystawka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej