
Składniki
2 łyżki
2.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
6 sztuk
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.Pomidor pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do małej miseczki.
Krok 2
2.Czosnek bardzo drobniutko posiekać i dodać do pokrojonego pomidora.
Krok 3
3.Do pokrojonego pomidora i posiekanego czosnku dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę oregano, sól i pieprz.
Krok 4
4.Wszystko razem mieszamy.
Krok 5
5.Na kromki chleba ułożyć plastry sera.
Krok 6
6.Następnie piekarnik rozgrzewamy do 180° C.
Krok 7
7.Gdy piekarnik już się nagrzał, na blachę układamy kromki chleba. I pieczemy ok.10 min.
Krok 8
8.Gdy grzanki będą już gotowe wykładamy na talerze i układamy przygotowanym wcześniej pomidorem z czosnkiem i oliwą.
Krok 9
9.Życzę Smacznego :)
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej