Gruszki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gruszki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

693 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 mililitrów

60 gramów

8 plastrów

8 ziaren

2 sztuki

null

4 sztuki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz zostawiając ogonek, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wino, włóż gruszki, dodaj pieprz, liście laurowe, uzupełnij wodą i gotuj około 10 minut, żeby gruszki zmiękły. Wyjmij gruszki, zostaw do ostygnięcia.

Gruszki z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ser z ziołami.

Gruszki z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Gruszki przekrój tak, aby uzyskać czapeczkę zakończoną ogonkiem i usuń gniazda nasienne.

Gruszki z boczkiem - Krok 3

Krok 4

Powstałe otwory wypełnij serem.

Gruszki z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Każdą gruszkę owiń dwoma plastrami boczku.

Gruszki z boczkiem - Krok 5

Krok 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Gruszki z boczkiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej