Gruszki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

692 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 mililitrów

60 gramów

8 plastrów

8 ziaren

2 sztuki

null

4 sztuki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz zostawiając ogonek, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wino, włóż gruszki, dodaj pieprz, liście laurowe, uzupełnij wodą i gotuj około 10 minut, żeby gruszki zmiękły. Wyjmij gruszki, zostaw do ostygnięcia.

Gruszki z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ser z ziołami.

Gruszki z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Gruszki przekrój tak, aby uzyskać czapeczkę zakończoną ogonkiem i usuń gniazda nasienne.

Gruszki z boczkiem - Krok 3

Krok 4

Powstałe otwory wypełnij serem.

Gruszki z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Każdą gruszkę owiń dwoma plastrami boczku.

Gruszki z boczkiem - Krok 5

Krok 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Gruszki z boczkiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szparagowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej