Gruszki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

702 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 ziaren

2 sztuki

null

8 plastrów

4 sztuki

500 mililitrów

60 gramów

4 sztuki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz zostawiając ogonek, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wino, włóż gruszki, dodaj pieprz, liście laurowe, uzupełnij wodą i gotuj około 10 minut, żeby gruszki zmiękły. Wyjmij gruszki, zostaw do ostygnięcia.

Gruszki z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ser z ziołami.

Gruszki z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Gruszki przekrój tak, aby uzyskać czapeczkę zakończoną ogonkiem i usuń gniazda nasienne.

Gruszki z boczkiem - Krok 3

Krok 4

Powstałe otwory wypełnij serem.

Gruszki z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Każdą gruszkę owiń dwoma plastrami boczku.

Gruszki z boczkiem - Krok 5

Krok 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Gruszki z boczkiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tostowe muffiny
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej