Gruszki z serem pleśniowym i boczkiem - w winie | Przepisy.pl pixel

Gruszki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
705 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 mililitrów

60 gramów

8 plastrów

8 ziaren

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Gruszki z boczkiem - Krok 6

Krok 2

Wymieszaj ser z ziołami.

Gruszki z boczkiem - Krok 2

Krok 1

Gruszki obierz zostawiając ogonek, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wino, włóż gruszki, dodaj pieprz, liście laurowe, uzupełnij wodą i gotuj około 10 minut, żeby gruszki zmiękły. Wyjmij gruszki, zostaw do ostygnięcia.

Gruszki z boczkiem - Krok 1

Krok 4

Każdą gruszkę owiń dwoma plastrami boczku.

Gruszki z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Powstałe otwory wypełnij serem.

Gruszki z boczkiem - Krok 5

Krok 3

Gruszki przekrój tak, aby uzyskać czapeczkę zakończoną ogonkiem i usuń gniazda nasienne.

Gruszki z boczkiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantne bułeczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej