Gruszki z serem pleśniowym i boczkiem - w winie | Przepisy.pl pixel

Gruszki z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
703 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 mililitrów

60 gramów

8 plastrów

8 ziaren

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Gruszki z boczkiem - Krok 6

Krok 2

Wymieszaj ser z ziołami.

Gruszki z boczkiem - Krok 2

Krok 1

Gruszki obierz zostawiając ogonek, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wino, włóż gruszki, dodaj pieprz, liście laurowe, uzupełnij wodą i gotuj około 10 minut, żeby gruszki zmiękły. Wyjmij gruszki, zostaw do ostygnięcia.

Gruszki z boczkiem - Krok 1

Krok 4

Każdą gruszkę owiń dwoma plastrami boczku.

Gruszki z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Powstałe otwory wypełnij serem.

Gruszki z boczkiem - Krok 5

Krok 3

Gruszki przekrój tak, aby uzyskać czapeczkę zakończoną ogonkiem i usuń gniazda nasienne.

Gruszki z boczkiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej