
Składniki
4 sztuki
500 mililitrów
60 gramów
8 plastrów
8 ziaren
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Krok 2
Wymieszaj ser z ziołami.

Krok 1
Gruszki obierz zostawiając ogonek, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wino, włóż gruszki, dodaj pieprz, liście laurowe, uzupełnij wodą i gotuj około 10 minut, żeby gruszki zmiękły. Wyjmij gruszki, zostaw do ostygnięcia.

Krok 4
Każdą gruszkę owiń dwoma plastrami boczku.

Krok 5
Powstałe otwory wypełnij serem.

Krok 3
Gruszki przekrój tak, aby uzyskać czapeczkę zakończoną ogonkiem i usuń gniazda nasienne.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej