Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

5 łyżek

1.5 kilograma

60 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij zielone części porów, pokrój je na cienkie półplasterki, włóż do zimnej wody i bardzo dokładnie umyj, tak aby wypłukać całą ziemię.

Krok 2

Wlej oliwę na patelnię, do zimnej włóż pory (włożone na gorący tłuszcz stracą zielony kolor), posyp Delikatem i smaż na średnim ogniu 7-10 minut.

Krok 3

Następnie dodaj połowę obranych pistacji, przypraw do smaku curry i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 4

Łososia pokrój na kawałki. Przyprawa Delikatem. Usmaż na łyżce oliwy lub bez tłuszczu na patelni grillowej.

Krok 5

Następnie zdejmij z patelni, oddziel płaty ryby widelcem.

Krok 6

Na talerzu ułóż pory, na nich łososia. Posyp rozkruszonymi pistacjami. Brzegi talerza oprósz curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej