Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

5 łyżek

1.5 kilograma

60 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij zielone części porów, pokrój je na cienkie półplasterki, włóż do zimnej wody i bardzo dokładnie umyj, tak aby wypłukać całą ziemię.

Krok 2

Wlej oliwę na patelnię, do zimnej włóż pory (włożone na gorący tłuszcz stracą zielony kolor), posyp Delikatem i smaż na średnim ogniu 7-10 minut.

Krok 3

Następnie dodaj połowę obranych pistacji, przypraw do smaku curry i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 4

Łososia pokrój na kawałki. Przyprawa Delikatem. Usmaż na łyżce oliwy lub bez tłuszczu na patelni grillowej.

Krok 5

Następnie zdejmij z patelni, oddziel płaty ryby widelcem.

Krok 6

Na talerzu ułóż pory, na nich łososia. Posyp rozkruszonymi pistacjami. Brzegi talerza oprósz curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej