Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami
średnie
18 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 łyżka
5 łyżek
1.5 kilograma
60 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij zielone części porów, pokrój je na cienkie półplasterki, włóż do zimnej wody i bardzo dokładnie umyj, tak aby wypłukać całą ziemię.
Krok 2
Wlej oliwę na patelnię, do zimnej włóż pory (włożone na gorący tłuszcz stracą zielony kolor), posyp Delikatem i smaż na średnim ogniu 7-10 minut.
Krok 3
Następnie dodaj połowę obranych pistacji, przypraw do smaku curry i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Łososia pokrój na kawałki. Przyprawa Delikatem. Usmaż na łyżce oliwy lub bez tłuszczu na patelni grillowej.
Krok 5
Następnie zdejmij z patelni, oddziel płaty ryby widelcem.
Krok 6
Na talerzu ułóż pory, na nich łososia. Posyp rozkruszonymi pistacjami. Brzegi talerza oprósz curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej