Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

287 osób wydrukowało

Pobierz pdf

356 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

200 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.

Krok 2

Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.

Krok 3

Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej