Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti
łatwe
307 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
200 mililitrów
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.
Krok 2
Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.
Krok 3
Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej