Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

348 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

200 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.

Krok 2

Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.

Krok 3

Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej