Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

200 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.

Krok 2

Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.

Krok 3

Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej