Składniki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
200 mililitrów
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.
Krok 2
Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.
Krok 3
Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej