Duszony łosoś z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony łosoś z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

320 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę. Cukinię oraz czerwoną paprykę w paski, a chili w plasterki. Cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki.

Krok 2

Każdy kawałek łososia pokrój na cztery kawałki.

Krok 3

W szerokim rondlu podsmaż na oleju rybę z wszystkich stron. Po usmażeniu ryby zdejmij ją z patelni, odstaw na bok i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie na tej samej patelni smaż kiełbasę. Jak będzie rumiana wrzuć wszystkie warzywa. Smaż 5 minut.

Krok 5

Dodaj suszone i krojone pomidory, pół szklanki wody, odsączoną fasolkę, całe oliwki, kostkę Knorr i duś ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się połączą.

Krok 6

Dodaj z powrotem łososia wraz z przyprawami. Duś kolejne 2 minuty i podawaj udekorowane rukwią wodną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać np. z komosą ryżową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszony łosoś z chorizoDuszony łosoś z chorizo

Ryba z kiełbasą? Czemu nie! Duszony łosoś i chorizo świetnie do siebie pasują, a z odpowiednimi dodatkami tworzą duet idealny. Pomidory, biała fasola, papryka, cukinia i inne dodatki dbają o odpowiedni smak potrawy. Oryginalny obiad gotowy!

Dla kogo?

Dla miłośników dań jednogarnkowych z dużą liczbą składników. To prawdziwa uczta dla podniebienia!

Na jaką okazję?

Duszony łosoś z chorizo zawsze sprawdzi się na smaczny posiłek. Na co dzień czy od święta. Zaspokoi każdy głód!

Czy wiesz, że?

Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska wytwarzana z wieprzowiny. Ma charakterystyczny zapach, a jej podstawową przyprawą jest wędzona papryka. Doda pikanterii każdemu daniu.

Dla urozmaicenia:

Łosoś będzie wyśmienicie smakować z komosą ryżową lub ryżem. Wybierz to, co lubisz najbardziej.