Duszony łosoś z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszony łosoś z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

320 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę. Cukinię oraz czerwoną paprykę w paski, a chili w plasterki. Cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki.

Krok 2

Każdy kawałek łososia pokrój na cztery kawałki.

Krok 3

W szerokim rondlu podsmaż na oleju rybę z wszystkich stron. Po usmażeniu ryby zdejmij ją z patelni, odstaw na bok i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie na tej samej patelni smaż kiełbasę. Jak będzie rumiana wrzuć wszystkie warzywa. Smaż 5 minut.

Krok 5

Dodaj suszone i krojone pomidory, pół szklanki wody, odsączoną fasolkę, całe oliwki, kostkę Knorr i duś ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się połączą.

Krok 6

Dodaj z powrotem łososia wraz z przyprawami. Duś kolejne 2 minuty i podawaj udekorowane rukwią wodną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać np. z komosą ryżową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony łosoś z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszony łosoś z chorizoDuszony łosoś z chorizo

Ryba z kiełbasą? Czemu nie! Duszony łosoś i chorizo świetnie do siebie pasują, a z odpowiednimi dodatkami tworzą duet idealny. Pomidory, biała fasola, papryka, cukinia i inne dodatki dbają o odpowiedni smak potrawy. Oryginalny obiad gotowy!

Dla kogo?

Dla miłośników dań jednogarnkowych z dużą liczbą składników. To prawdziwa uczta dla podniebienia!

Na jaką okazję?

Duszony łosoś z chorizo zawsze sprawdzi się na smaczny posiłek. Na co dzień czy od święta. Zaspokoi każdy głód!

Czy wiesz, że?

Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska wytwarzana z wieprzowiny. Ma charakterystyczny zapach, a jej podstawową przyprawą jest wędzona papryka. Doda pikanterii każdemu daniu.

Dla urozmaicenia:

Łosoś będzie wyśmienicie smakować z komosą ryżową lub ryżem. Wybierz to, co lubisz najbardziej.