
Składniki
50 gramów
320 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
4 łyżki
1 słoik
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę. Cukinię oraz czerwoną paprykę w paski, a chili w plasterki. Cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki.
Krok 2
Każdy kawałek łososia pokrój na cztery kawałki.
Krok 3
W szerokim rondlu podsmaż na oleju rybę z wszystkich stron. Po usmażeniu ryby zdejmij ją z patelni, odstaw na bok i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie na tej samej patelni smaż kiełbasę. Jak będzie rumiana wrzuć wszystkie warzywa. Smaż 5 minut.
Krok 5
Dodaj suszone i krojone pomidory, pół szklanki wody, odsączoną fasolkę, całe oliwki, kostkę Knorr i duś ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 6
Dodaj z powrotem łososia wraz z przyprawami. Duś kolejne 2 minuty i podawaj udekorowane rukwią wodną.

Dobra rada:
Danie możesz podawać np. z komosą ryżową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszony łosoś z chorizo
Ryba z kiełbasą? Czemu nie! Duszony łosoś i chorizo świetnie do siebie pasują, a z odpowiednimi dodatkami tworzą duet idealny. Pomidory, biała fasola, papryka, cukinia i inne dodatki dbają o odpowiedni smak potrawy. Oryginalny obiad gotowy!
Dla kogo?
Dla miłośników dań jednogarnkowych z dużą liczbą składników. To prawdziwa uczta dla podniebienia!
Na jaką okazję?
Duszony łosoś z chorizo zawsze sprawdzi się na smaczny posiłek. Na co dzień czy od święta. Zaspokoi każdy głód!
Czy wiesz, że?
Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska wytwarzana z wieprzowiny. Ma charakterystyczny zapach, a jej podstawową przyprawą jest wędzona papryka. Doda pikanterii każdemu daniu.
Dla urozmaicenia:
Łosoś będzie wyśmienicie smakować z komosą ryżową lub ryżem. Wybierz to, co lubisz najbardziej.