Danie warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
641 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

547 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 opakowania

250 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 3

Grzyby, papryki i cukinię pokrój w większe paski. Dodaj wszystko do smażonej cebuli i kontynuuj smażenie przez 2-3 minuty.

Krok 4

Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 5

Pomidorki przekrój na pół i wraz z ryżem dodaj do warzyw. Całość smaż i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Podawaj z natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Aneta

    Aneta , 01.05.2022

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Todoroki_Female

    Todoroki_Female , 25.03.2021

    Świetny przepis! napewno polecę znajomym ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Szymajda

    Renata Szymajda , 11.03.2021

    ☺️ pyszne jedzenie ☺️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Danie warzywneDanie warzywne

Dania wegetariańskie z warzywami mają to do siebie, że są nie tylko smaczne, ale i oryginalnie skomponowane. W dzisiejszej propozycji znajdziemy ryż, pomidory, cukinię, grzyby, paprykę, cebulę i inne dodatki. W pół godziny przygotujemy danie na obiad lub kolację. Koniecznie spróbuj!

Dla kogo?

To danie nie tylko dla wegan i wegetarian, ale dla każdego, kto ceni sobie pyszne warzywa. Tutaj jest ich całkiem sporo, więc pozostaje tylko spróbować.

Na jaką okazję?

Wegetariańskie danie warzywne będzie idealne na obiad lub kolację. Albo jedno i drugie, bo spokojnie można je zostawić do odgrzania na później.

Czy wiesz, że?

Natka pietruszki dzięki swojemu intensywnemu aromatowi potrafi urozmaicić każde danie. To idealny dodatek do wzbogacania zup.

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania wegetariańskiego dania możesz użyć dowolnych grzybów. Leśne, boczniaki, pieczarki – wszystkie będą pasować.